Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
25 Октомври 2019г. в 16:30
Оценка: 5/5 (1) |0
Как и къде да открием най-ниските лихви за кредит

Когато става въпрос за кредити с ниски лихви на кредитния пазар у нас, може да се отбележи, че се предлагат много и разнообразни кредитни продукти. Някои кредитори предлагат промоционални условия. Напоследък, поради увеличаващия се брой на кредитните компании и нарастващата конкуренция, все повече фирми се ориентират към създаване и развитие на лоялни отношения с клиентите. Това наложи практиката някои фирми да отпускат безлихвен кредит за нови клиенти, при който връщате толкова, колкото сте взели назаем. След няколко редовно погасени малки финансови ангажимента, те отново отпускат един безлихвен заем. С този пост ще обясним какво представляват кредитите без лихви и такси и какво да направите, за да ви отпуснат такъв заем.

За да ви одобрят за заем без лихви и комисионни, следва да отговаряте на някои критерии. Обикновено изискванията са:

- да сте в границите на посочена от заемодателя минимална и максимална възраст. При някои фирми тя може да бъде 18, 21 или 24 години;

- да имате актуален документ за самоличност, данните от който трябва да се попълнят във формуляра за заем без лихва;

- да имате валиден телефонен номер, за да може представител на фирмата да се свърже с вас;

- да имате банкова сметка, като вие трябва да сте титуляр, което означава, че тя не може да бъде сметка на ваш роднина или близък, както и да бъде споделена с друг човек.

- да имате документ за доказване на доход (този въпрос стои различно при отделните заемодатели - някои дружества приемат само граждански трудови договори, а други включват и средства от обезщетения като издръжка, обезщетение за безработица, майчинство, пенсия за старост, наследствена пенсия, пенсия с ТЕЛК решение и други.

- да имате българско гражданство.

При получаване на безлихвен кредит може да се наложи да се направи копие на документа ви за самоличност. Някои фирми може да ви потърсят доказателство за доходите ви, въпреки че при други е достатъчна декларация за размера на месечния ни доход.

Точните условия, които трябва да се изпълнят за отпускане на безлихвен заем, може да се намерят в официалната страница на конкретния заемодател. Добре е да ги прочетете внимателно, защото отделните кредитни компании имат свои политики и условия. Това, което е характерно, за безлихвените кредити е предварително определения максимален размер. Едва, след като върнете навреме първия кредит без лихва, може да  кандидатствате за кредит с по-голям размер.

Източник: https://creditportal24.com/bg

Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?