Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
25 Октомври 2019г. в 16:26
Оценка: 0/5 (0) |0
Работни гащеризони – как да избирате правилния

Сред най-честите грешки в индустрията, що се отнася до работното облекло, е мисълта, че работният гащеризон е възможен да се ползва като „облекло за всичко” без оглед размера и спецификата на работата. Много инциденти и неудобство през годините бяха причинени от този начин на мислене. Днес нещата не стоят така и специалистите просто насочват мениджърите към правилния избор за своите работни облекла.

Изборът на работен гащеризон започва от вида работна среда, в която упражнявате професията си и дори хобито си. Преценяват се всички особености на средата, добавят се възможните рискови и непредвидени ситуации, вземат се точните мерки на работници и чак тогава се започва отсяването на най-добрия вариант.

Всяка една индустриална среда е различна и предлага различни ребуси за решаване що се отнася защитата на работния екип. Работните гащеризони или полугащеризони са сред най-често срещаните облекла в индустриалните работни екипи и те трябва да са част от защитното облекло, тоест освен удобство да предлагат и точната защита. Ето защо те се правят от различни платове, спазват се различни стандарти, оцветяват се в различни цветове и т.н.

Например в една работна среда ще ви трябват антимикробни дрехи, в друга антистатични, в трета даващи защита от високи температури; има противопожарни облекла, непромокаеми, студозащитни и т.н. Всеки гащеризон или полугащеризон трябва да се избира според спецификата на индустрията. Затова изборът е толкова разширен.

Друга важна добавка към гащеризоните за работа са джобовете. Затова се съблюдават различните инструменти, които трябват на даден работник, къде най-удобно ще се носят те. На базата на това се избират работни дрехи с определен брой джобове, които да осигурят екстра удобство за работника.

Следващата правилна стъпка в избора на работен гащеризон е определянето на точния размер. Той е различен за всеки работник и трябва много внимателно да се избере. Макар работната среда да изисква ред и дисциплина, това не е казарма, в която на всички се дават едни и същи дрехи, което води до комични ситуации. Добрите компании и производители на работно облекло предлагат разнообразие от размери, но и възможност за изработка по поръчка за спецификите на дадена професия или индивидуални особености на работниците.

Източник: Rabotnioblekla BG

Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?